marți, 17 februarie 2009

Continenta sexuala
Pentru iniţiaţii din Orient, a face dragoste este un act sublim ce aparţine ordinii fireşti a lucrurilor. Fuziunea erotică dintre două fiinţe umane de sex opus care se iubesc, înseamnă o comuniune multidimensională care antrenează plenar cei doi iubiţi, generând în fiinţa lor transformări uluitoare la nivel de conştiinţă. Contactele sexuale care sunt perfect controlate şi pe lângă faptul că sunt extrem de plăcute şi intense, sunt generatoare de sănătate, longevitate şi forţă spirituală.
Cum se poate produce controlul energiei sexuale?
Simplu, deşi aparent extrem de complex, prin realizarea continenţei sexuale. Continenţa sexuală presupune un control deplin conştient al funcţiei sexuale în cuplu. Ea implică trăirea plenară a actului amoros cu posibilitatea atingerii unui număr nelimitat de orgasme de către cei doi iubiţi, dar nu se finalizează prin ejaculare la bărbat sau prin descărcare explozivă a fluidelor erotice sexuale la femeie. Această tehnică mai este cunoscută şi sub numele de coitus rezervatus (abţinerea de la ejaculare) sau karezza.
Ambii iubiţi, bărbatul şi femeia, se încarcă unul pe celălalt cu energia dorinţei, dar se abţin complet de la orgasmul însoţit de ejaculare, admiţând să trăiască această formă de orgasm cu ejaculare doar atunci când vor să conceapă un copil. Acest tip de uniune sexuală a fost numit de Dr. Stockham "coitus rezervatus" sau “coitus sublimat” şi este cunoscut de către clericii catolici ca “amplexus rezervatus”.Continenţa sexuală poate fi asociată cu orgasmul multiplu, masculin sau feminin, ceea ce pentru multe persoane ar putea să constituie un ideal utopic, dată fiind insuficienta cunoaştere a resorturilor profunde ale sexualităţii, a semnificaţiei acesteia pentru fiinţa umană, aceasta în strânsă corelaţie cu iubirea în cuplu şi arta iubirii în cuplu. Iubirea este o artă; este, ca orice altă artă, ceva ce se face, se deprinde, se învaţă, în care se urmăreşte atingerea stării de măiestrie. Dar tocmai această artă care este atât de necesară pentru înflorirea şi împlinirea fiinţei noastre, este cel mai adesea cea mai neglijată.
Orgasmul sexual extatic fără ejaculare, cu continenţă, este desăvârşirea exterioară a iubirii, este un amestec între activ şi pasiv, contopirea dintre foc şi apă, dintre pasiuni şi secreţii. Orgasmul extatic fără descărcare (ejaculare) rezultă dintr-un proces reciproc de oferire şi primire, dintr-o expansiune infinită a plăcerii de a te dărui şi de a te lăsa totodată copleşit de dăruirea celuilalt. Învăţăturile sacre alchimice, tantrice şi taoiste exprimă acest concept prin simbolul androginului, care este şi femeie şi bărbat în acelaşi timp.
Dacă o femeie practică iubirea cu continenţă sexuală devine mai atrăgătoare, iar frumuseţea şi strălucirea ei durează, uneori, incredibil de mult. Dimpotrivă, femeile care au foarte des orgasme cu descărcare, lipsite de iubire, ca de exemplu, prostituatele, se uzează repede, îşi pierd frumuseţea şi decad fizic şi psihic foarte mult, cu mult mai repede decât alte femei.
După pierderea sămânţei bărbatul îşi pierde interesul pentru femeie, astfel încât mângâierile tandre de după actul amoros, cuvintele drăgăstoase şi alte manifestări afectuoase, atât de adorate de femei, lipsesc cel mai adesea cu desăvârşire. În schimb, atunci când bărbatul controlează potenţialul sexual, dragostea sa pentru iubită şi modurile creative de manifestare ale acesteia se amplifică şi se nuanţează. Comunicarea între cei doi iubiţi devine cel mai adesea o comuniune sufletească şi spirituală profundă. Din punct de vedere al sănătăţii fizice şi psihice imediat după ejaculare apare o stare de vlăguire generală şi mai ales de vlăguire fizică, mai puţin resimţită de tineri, dar care se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. O picătură de spermă echivalează din punct de vedere energetic cu 40 de picături de sânge. De aceea, descărcarea ejaculatorie are adesea drept efect o stare de slăbiciune generală care este bine cunoscută tuturor bărbaţilor.
Dar actele amoroase cu continenţă nu numai că păstrează intactă vitalitatea, dar chiar o fixează şi o amplifică. „Noile cercetări ştiinţifice sugerează că producerea neîncetată de spermă afectează foarte mult bărbatul deoarece necesită utilizarea unor procese complexe enzimatice şi biochimice, care au produse secundare metabolice dăunătoare.“ (New York Times)În concluzie potenţialul sexual este ca un dat fiziologic din naştere şi poate fi folosit mai mult sau mai puţin înţelept, consumându-se mai repede sau mai încet, iar din această cauză este foarte necesar să ştim cum putem realiza continenţa sexuală

Un comentariu:

  1. Un articol foarte interesant ce mi-a atras atentia inca de la inceput. Citisem despre actul tantric si chiar incercasem cate ceva, insa observ ca atingerea acestor limite aduce cu adevarat fericirea. Nu pot fi intru totul deacord, de la cuplu la cuplu exista diferite preferinte, iar daca mie si sotului meu ne e bine, iar actul nu este doar la nivel fizic, nu ma voi consuma altfel decat frumos si sanatos.

    RăspundețiȘtergere

autoportret

autoportret